Puszcza Bukowa - informacje, mapy, forum, galeria.

Logowanie

Sonda

Co sądzisz o wypowiedzi nadleśniczego o tym, że ruch rowerowy na szlakach puszczy jest "niedopuszczalny" (patrz forum) ?

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Trasy po puszczy.
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Trasy po puszczy.

4 mies. temu Trasy po puszczy. #739

• MarekP
  • wędrownik
Witam. W niedzielę wybrałem się z kolegą na trasę "Urokliwe jeziora". Opis skopiowałem z tej strony na telefon. Teraz widzę że dodano namiary gps, niestety nie dysponuję tym urządzeniem ale kolega miał w telefonie i zaznaczył kilka obiektów. Przejście zajęło nam 7 godz. Pogoda dopisała, trasa wypas, długa i bardzo zakręcona. Na odcinkach bez szlaku trzeba uważać, szczególnie za Kołowem. Problemy mieliśmy tylko z odcinkiem z j. Dereń do ogrodu dendrologicznego ale jakoś poszło. Bagna nad Glinnym spoko Wybiorę się jeszcze tam rowerem ale z pominięciem paru odcinków ze zwalonymi drzewami.
Ostatnio zmieniany: 4 mies. temu przez MarekP.

4 mies. temu O:Trasy po puszczy. #740

• Paweł
  • szaman
Zmieniłem tytuł. Proszę w tym wątku zamieszczać relacje z tras. Opisy są w menu po lewej: "Trasy".
Niektóre trasy (Traper) są bardzo trudne, zarówno jeśli chodzi o warunki terenowe jaki i długość. Proszę wziąć to pod uwagę przy planowaniu czasu i doborze towarzyszy
Na razie są opublikowane trzy trasy - będą kolejne.
Ostatnio zmieniany: 4 mies. temu przez Paweł.

3 mies., 3 tyg. temu O:Trasy po puszczy. #745

Do masztu w Kołowie dojechałem asfaltem z Podjuch. Ciekawy odcinek bo non stop lekko pod górę do palenska. Dalej tą trasą żółtym szlakiem pod maszt . Parę fotek, nie wyszły ze względu na pogodę i w dół brukiem i w tą drogę leśna co w opisie w lewo. Tu przydał się gps bo wiedziałem na pewno że dobrze skręcam. Szybki zjazd serpentyną i zaliczony upadek potem podjazd do kapliczki i powrót przez bukowe. Fajny ten odcinek spod masztu do kapliczki nigdy tu nie byłem.

3 mies. temu O:Trasy po puszczy. #764

• MarekP
  • wędrownik
Prosiliście o zamieszczanie krótkich relacji z wypadów Trasa Urolliwe Jeziorka, rowerem, czas przejazdu 3,5 godz, zdecydowałem się na zaliczenie odcinka nad jez Glinna, Dereń i Leniwym ale było ciężko i nie polecam ze względu na bagna i powalone drzewa które trudno ominąć.
Wczoraj przeszedłem pieszo trasę Wspinaczka do masztu, czas 4 godz ale z dłuzszymi postojami na robienie zdjęć. Ciekawy malowniczy odcinek Królewskiego bruku poniżej wieży w kołowie. Potem można się pogubić

1 miesiąc, 2 tyg. temu O:Trasy po puszczy. #795

• MarekP
  • wędrownik
Trasa Dolinami i Szczytami , czas 2 godziny z dłuższym postojem w okolicach Szwedzkiego glazu. To dobra propozycja na sobotni spacerek. Szwedzki bruk w fatalnym stanie . Trasa krótka ale doskonale ukazuje najważniejsze walory Puszczy, no i jest parę ciekawych obiektów po drodze.
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.55 sekundy